Seminar: Lichaamstaal van de kat

Kattendeskundige Minky Spijkerman geeft via themamiddag unieke waardevolle informatie over je kat

Het bijzondere is dat zij naast een uitgebreide wetenschappelijke kennis en opleiding ook beschikt over een meer dan 40 jarige levenservaring met katten en zij een veel bredere, frissere en onafhankelijkere kijk op de kat, zijn behoeften, gedrag en leefwereld heeft ontwikkeld dan tot nu toe gebruikelijk is bij kattendeskundigen.

Zij geeft nu om de vele katten fans nog beter van dienst te kunnen zijn, themamiddagen over unieke onderwerpen.

De eerstkomende themamiddag gaat over de lichaamstaal van de kat. 

Lees meer: Seminar: Lichaamstaal van de kat

3 mythes over kattenvoer en wat je echt moet weten

Er gebeurt gelukkig veel nieuws op het gebied van kattenvoer!

In mijn kinder jaren (jaren 50 en 60) liepen katten altijd lekker buiten waar ze vaak ook het grootste deel van hun prooien vingen. Muizen, ratten, vogels, konijnen om dan pas heel laat in de nacht of in de vroege ochtend weer thuis te komen om dan een gat in de dag te slapen. Die prooien hielden hen gezond en veel mensen gaven hun kat ernaast ook wel een stukje vlees, vis of ze aten met de pot mee.

Lees meer: 3 mythes over kattenvoer en wat je echt moet weten

Gratis infomiddag

Ze vertelt op een boeiende manier aan de hand van de dagelijkse praktijk wat ze zoal meemaakt en hoe heerlijk het is om eigenaren en hun katten te kunnen helpen weer van elkaar te genieten !

Want de stress en het verdriet van gedrag als krabben en bijten, meubels vernielen, de boel onder plassen of bezoekers aanvallen is met een deskundige kat -vriendelijke- aanpak duurzaam weg te nemen. 

Lees meer: Gratis infomiddag

Minky op Radio2

Zo en toen was ik plotseling op nationale radio! Erg leuk om te mogen vertellen waarom katten in bomen klimmen en er vaak niet meer uit kunnen….

Ik zei zo nu en dan uuhhmmm maar dat mag gelukkig omdat dat wordt gezien als tijd rekken om na te denken over hoe je je antwoord formuleert…

Lees meer: Minky op Radio2

Kattencafé, Minky Spijkerman wordt vermeld in de Trouw

Onderschat de verschrikkingen van het kattencafé niet

Gewoon een leuke fotoreeks van een Kattencafé, dachten wij zo. maar dat er zo heftig op gereageerd zou worden, hadden we niet voorzien.  Afschuwelijk, kregen we te horen. Wat een enorme stress voor de katten, zei een ander op facebook. Waarom is een speelse fotoreeks op trouw.nl van een Kattencafé zo omstreden?

Lees meer: Kattencafé, Minky Spijkerman wordt vermeld in de Trouw