Seminar: Lichaamstaal van de kat

Kattendeskundige Minky Spijkerman geeft via themamiddag unieke waardevolle informatie over je kat

Het bijzondere is dat zij naast een uitgebreide wetenschappelijke kennis en opleiding ook beschikt over een meer dan 40 jarige levenservaring met katten en zij een veel bredere, frissere en onafhankelijkere kijk op de kat, zijn behoeften, gedrag en leefwereld heeft ontwikkeld dan tot nu toe gebruikelijk is bij kattendeskundigen.

Zij geeft nu om de vele katten fans nog beter van dienst te kunnen zijn, themamiddagen over unieke onderwerpen.

De eerstkomende themamiddag gaat over de lichaamstaal van de kat. 

Als je leert kijken naar de subtiele signalen die je kat uitzendt met zijn oren, ogen, staart en snorharen zul je niet alleen je kat meer gaan bewonderen maa rook krijg je meer begrip voor zijn gedrag. Een kat geeft door het spel, de stand van zijn oren en de houding van zijn staart, zijn snor haren en de grootte van zijn pupillen aan hoe hij zich voelt en in wat voor humeur hij is! En een slecht humeur is vaak een teken dat hij zich niet lekker voelt. Dat kan te maken hebben met zijn lichamelijke gezondheid of het kan betekenen dat hij mentaal niet gelukkig is maar hoe dan ook, je kunt er straks op tijd wat aan doen. Ik leer jou waar je op moet letten! Je krijgt inzicht en gouden tips om meteen zelf mee aan de slag te gaan. Maar lees eerst verder. 

Weet je wat hij wil zeggen als zijn oren ineens van stand veranderen en bijvoorbeeld als een pet op zijn kopje staan?

Of je ziet dat hij met ogen groot als schoteltjes gaat zitten staren naar je andere kat wanneer die de kamer binnenkomt?

En je merkt dat erna vaak een geblaas en gemep over en weer plaats vindt tussen je katten en onder een hoop gegil flink wat plukken uitgerukte vacht door de kamer vliegen.

Hoe zit dat in elkaar, wie begint er eigenlijk en waarom meppen katten elkaar en hoe kun je het voorkomen? Je wilt immers rust en dat je katten goed met elkaar omgaan?

Het valt je ook op dat je kat sommig bezoek blij tegemoet treedt met zijn staart in de vorm van een wandelstok en kopjes tegen benen en handen. 

Maar bij andere visite trekt je kat zich terug en is uren onvindbaar wat jij heel ongezellig vindt, want hij is anders altijd zo lief. 

Dat het gedrag van onze kat soms een raadsel is voor ons kattenbezitters is natuurlijk waarom wij van ze houden maar dat wil niet zeggen dat het niet handig is om er een en ander over op te steken. 

Als jij je ook vaak afvraagt waarom je kat bepaalde dingen doet heb ik een leuk aanbod voor jou:  

Tijd en locatie worden binnenkort bekend gemaakt.

Voor meer info over het unieke programma en aanmelding: mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 070-3974813; Maandag tot en met vrijdag: 10-12 uur en 17-18 uur of spreek naam telefoonnummer adres en aantal personen in dan bel ik jou terug,