Minky: Hoe ik katten help gezond en gelukkig te zijn.

Minky: Hoe ik katten help gezond en gelukkig te zijn. Uit mijn vroege kinderjaren herinner ik me dat we thuis altijd katten hadden, om mee te spelen en lief en leed mee te delen.Onze katten aten met de pot mee, ze kregen vooral veel vlees en waren nooit ziek of te dik, ze gingen op jacht en genoten in de vrije natuur, de parken en bossen.Ik las alles wat ik te pakken kon krijgen over katten en besloot dat ik dierenarts zou worden.

Maar als zo vaak in het leven liep het anders!

Ik was duidelijk een laatbloeier en kwam via3 Mulo en4 MMS op 5 Atheneum terecht-deed eindexamen en studeerde eventjes geschiedenis in Utrecht maar was te onrustig om er mee door te gaan. Uiteindelijk vond ik leuk werk in het toerisme en de museumwereld als educatief medewerkster. Ik gaf met met veel plezier rondleidingen en workshops in de 4 moderne talen aan grote groepen schoolkinderen en toeristen in verschillende musea in Den Haag en Sealife Scheveningen maar ik vergat ondertussen mijn droom ”iets met katten” te gaan doen nooit.

Ik bleef mijn kennis verdiepen en greep in 2003 de kans mijn leven in een klap te veranderen. Er bleek een studie Gedragsdeskundige voor katten te bestaan en ik meldde mij aan. Katten zo leerde ik, moeten kunnen krabben, jagen, zich kunnen verstoppen, hoge ligplekken hebben en een brandschone bak en goed voedsel (dus vlees) krijgen en zich niet hoeven vervelen.

Want pas als de kat zich zelf mag zijn en dus zijn aangeboren gedrag kan uiten is hij pas echt gezond en gelukkig.

Ik leer nu kattenbezitters die worstelen met het gedrag van hun kat (sproeien, onzindelijkheid, krabben en bijten, vernielzucht) dus natuurlijker om te gaan met hun kat, zodat zij weer vreedzaam met hem samen kunnen leven.

Ook geef ik informatie over voeding en verzorging, ik heb een oppasservice, ik geef een nieuwsbrief uit met gratis tips voor je kat (inschrijven kan rechtsbovenaan op deze pagina), workshops en lezingen en ik natuurlijk houd ik een eigen blog bij.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen?

Bel of mail mij gerust vrijblijvend over de mogelijkheden!

HARTELIJKE GROET,
MINKY SPIJKERMAN

 

Direct contact? Vul het contact formulier in:


captcha